Mijn pad


Hey! Mijn naam is Mera. Ik voel passie voor de natuur, het ontdekken van authenticiteit en maken van verbinding. Ik vind het heerlijk om de laagjes van verwachtingen en "zo moet het" af te pellen, vooral in combinatie met het verbinden met de natuur. Het wilde in ons valt immers nooit helemaal te temmen. ;)

Als jong meisje voelde ik me misplaatst. Ik wilde niet naar school en spijbelde veel. Tijdens het spijbelen ging ik het bos in. Daar zat ik dan, tussen alle vogeltjes en planten, waar ik veel meer interesse in had. Verder wilde ik alleen maar tekenen. Na mijn middelbare school lukte de vervolgopleidingen ook niet. Ik raakte depressief. Ik had het gevoel dat ik niet kon aarden en nergens thuishoorde. Na een tijdje begon ik te re-integreren en deed ik vrijwilligerswerk bij de Hortus in Nijmegen. Het contact met de natuur bracht een gevoel van verwondering, levenslust en zingeving terug. Ik begon weer écht te leven en te ondernemen.

Vanaf dat moment ging er een wereld voor me open. Ik nam de ruimte om mezelf te zijn en op mijn voorwaarden te leven. Ik leerde wat ik wilde waardoor ik me al snel bezighield met geschiedenis, planten en sjamanisme.
Ook deed ik de natuurgidsopleiding (IVN) en hield me bezig met sjamanistisch werk (o.a. Institute of Siberian Shamanism). Het ging weer stromen. Later is hier onder andere een opleiding tot coach (Levenscoach, Sonnenvelt) bijgekomen.

Nu is het mijn passie om het bewustzijn over onze natuur en de verbinding hiermee te versterken. Zo kunnen wij verwilderen en op onze eigen voorwaarden leven. We maken authentieke keuzes en connecties en ontdekken tegelijkertijd meer over de omgeving en allerlei levensvormen. Hierdoor ontstaat er een nieuw balans. Eentje die er van binnen en van buiten is.

Ik vind het fijn om een tijdje met je mee te mogen lopen op je pad of je tegen te komen tijdens een van de cirkels. Je bent welkom.

Een blik op mijn achtergrond

Persoonlijke ontwikkeling
Opleiding Levenscoach, Sonnevelt Opleidingen, HBO

Vrouwenwerk
Pad van de Priesteres, Earthpriestess (Margo Awanata en Emelie Manawa)
Pad van de Wilde Vrouw, Wild and Sacred Women (Margo Awanata) 

Sjamanisme & Energetisch werk

Opleiding Sjamanistisch Healer, Institute of Siberian Shamanism
Cursussen: Soul-Retrieval, Carnation-Retrieval, Energetische Bescherming


Natuurgericht
Diverse kruidencursussen, Marry's
Opleiding Natuurgids, IVN 
Paddenstoelencursus, IVN
Hortus Nijmegen; vrijwilliger, inrichten expositie 'Beter met planten', schrijven beheerplan tuin, inrichten kruidentuin, activiteiten en wandelingen
Vrijwilliger diverse collectieve kruiden- en moestuinen
Gidsen en verhalen vertellen in diverse natuurgebieden rondom Nijmegen


De kloof tussen de mensenwereld en de andere levensvormen lijkt tegenwoordig heel groot. Maar het gekke is; Deze kloof bestaat helemaal niet. Alles is verbonden met elkaar. Alles heeft een plek in het ecosysteem; ook jij en ik. Dat besef is voor mij het ultieme thuiskomen. Door dit bewustzijn ontstaat er steeds meer ruimte om naar de natuur te leven en authentieke keuzes te maken. Zo hoef je niet meer iets te worden of ergens boven te staan. Je bent genoeg.