Plastic-Fantastic

25-01-2022

Een tijdje terug kwam ik op het idee om iets te willen maken van oud vervuilend materiaal. Dit kwam voort vanuit een gevoel van ironie, onrust en pijn rondom de wereldwijde natuurvervuiling. Door direct en bewust met het vervuilende materiaal te werken kon ik mijn pijn en onrust omzetten in iets waar ik me in kon hullen. En dat is uiteindelijk gebeurd door het maken van deze jurk die volledige gemaakt is van oude fruit- en broodzakjes van de supermarkt.

De oude zakjes die ik hiervoor heb gebruikt, heb ik in repen gescheurd en met elkaar verbonden. Ik hoop dat we door middel van verbinding in gaan zien dat we op een andere manier met de omgeving omgaan in de toekomst. Hopelijk leidt deze onderlinge verbinding tot meer bewustzijn. En hopelijk leidt dit bewustzijn tot  een andere manier van handelen richting onze omgeving. 

Deze jurk heb je gemaakt van plastic afval uit een studentenhuis. Dit zijn de plastic zakjes die je bij de groente en het verse brood krijgt. Foto: Lex Hulscher
Deze jurk heb je gemaakt van plastic afval uit een studentenhuis. Dit zijn de plastic zakjes die je bij de groente en het verse brood krijgt. Foto: Lex Hulscher

Ik vond het erg prettig om deze jurk te dragen. Eventjes was dit plastic-fantastic. Er kwam tijdens de shoot zelfs een klein meisje naar me toe die vroeg of ik ging trouwen... Dat smolt mijn hart. Voor even voelde ik me een natuurbewuste, gekke kunstige barbie die genoot van het knisperende plastic en de manier waarop de elementen daarmee speelden. 

Alles is uiteindelijk natuur
Maar niet alles zorgt voor een natuurlijk balans
Wanneer deze omslaat heeft het gevolgen
Zorgeloosheid lijdt tot nood
Laten we voor elkaar en de Aarde zorgen