Recept: Gepofte kastanjes

05-06-2022

Kastanjes smaken naar herfst. Elk jaar moet ik het even proeven. Het is bovendien zo simpel om klaar te maken.

Ik verzamel (tamme!) kastanjes. Dit zijn de kastanjes met het scherpe jasje. Ik haal ze uit het jasje (als ze die nog aan hebben) en zit in het buitenste velletje een kruisje. Ik doe ze in een schaal en zet deze 25 minuten (22o graden) in de oven. Je kunt ze ook in een pannetje op een laag vuurtje zetten en deze zo een tijdje verwarmen. 

Hierna haal ik ze uit de warme pan of schaal. Wanneer ze koud genoeg zijn om ze in je handen vast te nemen kan je het buitenste laagje eraf pellen. Wanneer je het lekker vind kan je een beetje zout over de "naakte" kastanjes doen.  

Zo simpel is het.

Je kunt ze zo uit de oven eten, er puree van maken of ze een beetje knapperig bakken. Ik heb een deel door pannenkoeken beslag (met plantaardige melk) gedaan. De volgende keer voeg ik hier wat pure chocola aan toe. Dat is volgensmij goddelijk.

Mochten er vragen zijn of vind je het leuk om een eigen recept te delen, stuur me dan een berichtje. Ik ben nieuwsgierig. :)


Agenda

Ik geef cursussen, wandelingen, cirkels en 1:1 sessies die gericht zijn op het versterken van de verbinding met jezelf, elkaar en de Aarde. De komende activiteiten zijn te vinden in de agenda.