Jij bent de verandering

27-11-2023

Als coach kan ik je handvaten geven. Ik heb kennis over interacties in het algemeen en ik stel oefeningen voor die inzicht brengen hoe dit voor jou is. Ik ben bij je terwijl je gevoelens loslaat of in contact komt met lagen waar je voorheen niet bij kon. Ik zal je steunen wanneer dit fijn is. Ik ben een spiegel, een klankbord; voor een bepaalde tijd met al mijn aandacht bij jou. Ik zal naar je luisteren, écht luisteren. 

Maar wat ik niet kan is jouw verandering doorlopen.

Om werkelijk in verandering te stappen is er moed nodig. Aan het einde van de dag ben jij degene die de verandering brengt waar je zo naar verlangd. En dit komt telkens weer door de keuze om in verbinding te gaan met jezelf; je emoties, gedachten, verlangens en schaduwen...

Die verbinding is vaak hetgeen wat helderheid oproept. Wanneer je je dieper op jezelf afstemt, is er een kans dat je weet; wat goed voelt, wat niet, en wat je behoefte is. Soms mag er wat gegraven worden om er weer zicht op te hebben. Toch zijn de antwoorden al aanwezig in jou. Net als de kracht om het aan te gaan. Al vraagt dat soms om loslaten of moed.

Want, weet je wat het is...
Ik heb simpelweg geen antwoorden op jouw vragen.

Wat ik wel kan is bij je blijven wanneer je in jezelf afdaalt opzoek naar die antwoorden. Ik kan wel een kaarsje aansteken zodat het wat minder donker is en je de weg makkelijker kunt vinden. Ik kan wel een veilige bedding creëren waarin er alle ruimte is voor jouw proces. Ik geloof in jouw kracht en doorzettingsvermogen. Ik sta met alle liefde naast je. Dat is mijn belofte aan jou.

Het is jouw pad; met momenten kan je dit alleen zelf aangaan
Ik kan nooit exact voelen of weten hoe het voor je is en wat het met je doet
Simpelweg omdat ik een ander ben

Maar mochten er twijfels en angsten zijn
Die je weg blokkeren 
Dan help ik je herinneren aan hoe moedig je bent
En sta ik naast je