Vogelmeisje

17-07-2023

Als kind werd ik soms heel vroeg wakker gemaakt door mijn vader. We gingen de natuur in. Schemering is het moment om dieren te spotten en de boel te zien ontwaken. Deze momenten ben ik nooit vergeten. De fascinatie waarmee we soms sluipend en stil door het bos heen liepen, verwonderd door dat wat was… "Hoor je dat? Weet je wat voor vogeltje dat is? Zie je hem? Daar zit die." Dat zijn mijn meest dierbare herinneringen aan hem.

Hij had vogels in een grote volière in de achtertuin. Vogels houden zat al een tijd in de familie. Wanneer ik thuis kwam van school dook ik de volière in waar ik uren doorbracht. Ik voelde me een soort sprookjesprinses. Daar zong ik terwijl ik zaadjes vast had om ze te voeren. Ik stond uren stil. Ze durfde dan bij me te komen. Het voelde als een overwinning wanneer een nieuw vogeltje me vertrouwde, op mijn hand ging zitten en begon te eten. Dat kon alleen met heel veel geduld. Ik fantaseerde dat ik samen met de vogels zong.

Het waren die vogels die mij als kind zoveel geleerd hebben. Het waren die vogels waarbij ik als eerst nieuw leven en de dood van dichtbij heb meegemaakt. Ik heb vogels groot zien worden, met de hand grootgebracht en ik heb ze zien sterven. Ze hebben me leren observeren en lieten me geduld kennen.

Het zijn die vogeltjes die ik nu liever vrij zie dan in een hok. Ik hoef ze niet meer te bezitten. Ik bewonder ze waar ik ook ga. Waar zij ook gaan.

Ik ben een vogelmeisje.


Heb jij een dier(soort) waar je een speciale band mee hebt?

Agenda

Ik geef cursussen, wandelingen, cirkels en 1:1 sessies die gericht zijn op het versterken van de verbinding met jezelf, elkaar en de Aarde. De komende activiteiten zijn te vinden in de agenda.