Recept: Brandnetelsoep

05-06-2022

In de tuin van ons studentenhuis vind je (naast heel veel tegels) hier en daar wat planten. Eén van mijn lievelingsplanten is de brandnetel.

Ik houd van brandnetelsoep en het is zo makkelijk om te maken. Het is een gratis groente die voor een groot deel van de tijd aanwezig is zonder dat je er iets voor doet.

Voor mijn soep heb ik een flinke bak brandnetels geoogst. Dit waren met name de toppen en de uitschieters waar mijn huisgenoten minder blij mee waren. Ik bakte een gesnipperd uitje en heb hier kruiden, wat verse spinazie en de brandnetels aan toegevoegd. Vervolgens heb ik hier bouillon en nog wat extra kruiden en kokosmelk aan toegevoegd. Hierna heb ik mijn staafmixer gebruikt om het geheel te pureren. Kruiden kies ik altijd zo intuïtief dat ik geef idee heb wat ik er ook al weer in heb gedaan.

Naast de rol als voedingsmiddel speelt de plant een grote rol in de insectenwereld en in de geschiedenis. Ik kan deze plant niet genoeg liefde geven, zelfs al krijg ik daar jeuk voor terug. 

Heb jij weleens brandnetelsoep gemaakt?


Agenda 

Ik geef cursussen, wandelingen, cirkels en 1:1 sessies die gericht zijn op het versterken van de verbinding met jezelf, elkaar en de Aarde. De komende activiteiten zijn te vinden in de agenda.